- HOME - KENNEL - FEMALES - MALES - PUPPIES - LITTERS - DOG CAGES - CONTACT ME -

Olen Henna Uitto, kolmekymppinen rottweiler kasvattaja ja harrastaja Sastamalasta. Rottweileriin törmäsin sattumalta useiden koirarotujen jälkeen ja sillä tiellä olen edelleen.

Kiinnostus kasvatustyötä kohtaan kyti mielessä pitkään. Ajatus ihanteellisesta rottweilerista ja sen saavuttamisesta antoi viimeisen tarvittavan potkun. Minulle tämä on intohimo ja halu vaikuttaa rodun tulevaisuuteen sekä tuoda rottweiler esille positiivisessa valossa. Omassa kasvatustyössäni pidän tärkeänä koiran avoimuutta ja ystävällisyyttä. Itsevarmuutta ja kohtalaista dominanssia omaava koira on mukava harrastuskaveri sekä kotona että kodin ulkopuolella. Oikea, liioittelematon rakenne ja vahva, voimakas liikunta ovat osa rottweileria ja tätä asiaa tulee vaalia. Terveys luuston osalta on minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeää, mutta samalla on huomioitava myös muita sairauksia, joita rodussamme esiintyy.

Oma innostus suojeluharrastukseen on myös osaltaan vaikuttanut minun näkemykseeni rottweilerin luonteen ja käyttöominaisuuksien jalostamisessa. Itse koen rottweilerin luonteen jalostamisen haastavana. Se miten saadaan koirasta toimintakyvyn ja hermojen osalta rotumääritelmää ja yhdistyksen suosituksia vastaava on jo itsessään hankalaa. Nykypäivänä, saati sitten pehmeyden, terävyyden ja vilkkauden lisääntyminen, joka on tuonut jo osaltaan omat ongelmansa nykypäivän rottweileriin. Rottweilerin tulee omata myöskin riittävän vahvat viettialueet ja viettikestävyyden sekä olla ohjattavissa.

Kennelnimeni Kovan Onnen takaa löytyy tarina; tarina koirasta, rottweilerista josta kaikki alkoi. Rottweilerista, jonka maailma oli hajotettu, luottamus petetty ja usko huomiseen viety. Rottweilerista, joka avasi minulle maailman, johon rakastuin.

Olen iloinen ja ylpeä kasvattieni omistajien aktiivisuudesta, heidän innostuksesta koiriinsa ja niiden terveyden sekä ominaisuuksien testaamisesta. Ilman teitä kasvattaminen ja kasvatustyön eteenpäin vieminen olisi mahdotonta. Kiitos, tiedätte kyllä :)Suomen kennelliitto myönsi kasvatustyölleni Vuolasvirta-palkinnon 2020.
Website design: Jonna Koskinen